אי אפשר להתעלם מכך שמחירי הנדל"ן בארץ שוברים שיאים ויותר ויותר אנשים מתקשים לרכוש דירה. זאת על אף מאמצי הממשלה להוריד את המחירים בשוק. כך יוצא שהרוכשים מחפשים אחר פתרונות שונים ומשונים אשר יאפשרו להם לקנות דירה ולהגשים את החלום.
על רקע זאת ברור מדוע רבים פונים אל האפיק של קבוצות רכישה וזאת עקב העובדה כי פעמים רבות בניית בניין בשיטה זו היא הרבה יותר זולה והרבה יותר משתלמת לרוכשים.
אך עליכם להבין כי הדרך של קבוצות רכישה לא בהכרח סוגה בשושנים וכי יש הרבה מאוד נושאים שכדאי להכיר ואף רצוי להיעזר בעו"ד נדל"ן שיכיר וילווה אתכם בתהליך. על רקע זה ריכזנו לפניכם 5 טיפים לקבוצות רכישה אשר יעזרו לכם לצלוח את המשימה.
שימו לב מי המארגן של הקבוצות רכישה
הדבר הכי חשוב בכל קבוצת רכישה הוא זהות המארגן שלה והיזם שלה. עליכם להבטיח כי הוא יהיה הטוב ביותר והמקצועי ביותר שיש וזאת בכדי להבטיח כי הוא יתניע את הפרויקט וינהל אותו כהלכה. בחנו ניסיון וקבוצות רכישה קודמות שגיבש ומימש. חשובה לא פחות בחירת חברות ניהול פרויקטים בבניה שלה משמעות רבה בהצלחת הפרויקט.
אל תקבעו מחיר נמוך מדי לדירה
אל תתפתו למארגני קבוצות רכישה שמציעים מחיר נמוך מידי לדירה. למארגנים יש נטייה לקבוע מחיר התחלתי שהוא נמוך מאוד ושיווקי. אך, סביר שבמעלה הדרך תידרש תוספת והמחיר יעלה ויעלה, מהסיבה הפשוטה שהמחיר שנקבע בתחילת הדרך לא באמת מאפשר לסיים את הבנייה והפרויקט. כדאי לקבל ולראות דו"ח 0 ותחשיבים של היזם או של חברת השקעות נדל"ן ולהתייעץ עם שמאי. ודאו שהמחיר "עושה שכל".
שימו לב מי הם הרוכשים בקבוצה
יש משמעות אדירה לשאלה מי הם הרוכשים האחרים בקבוצה מכיוון שפעמים רבות יש להם השפעה על ההצלחה של הפרויקט (כגון, החלטות נציגות במעלה הדרך עד למימוש הפרויקט) והשפעה גם על אופי המגורים שלאחר מכן. בנוסף, בעת קבלת הליווי מגורם מממן תהיו תלויים באישור כל חברי הקבוצה (למקרים ותגובות יש פתרונות מוגדרים בהסכם השיתוף שתחתמו עליו, אך, אלה עיכובים ש"עולים לכם כסף"), על כן אל תתביישו לבחון מי הם הרוכשים ואל תחששו לברר עליהם לעומק.
בחנו מי הם בעלי הזכויות בקרקע
פעמים רבות יש הבטחות שניתנות לקבוצות רכישה ללא כיסוי בגלל הסיבה הפשוטה שלא הגיעו להסכמה עם בעלי הקרקע (עליה תמומש הבניה של הקבוצה). לכן השאלה מי הם בעלי הזכויות בקרקע היא שאלה חשובה ביותר שיש לבחון אותה ולא לזלזל בה, בנוסף, לעמוד על סטטוס, טיב ומהות ההסכמות איתם.
בחרו את הקבלן שיבצע את הפרויקט בחכמה
לבסוף עליכם להבין כי פעמים רבות הפרויקט קם ונופל על הקבלן המבצע. בחירת קבלן לא מספיק טוב ומנוסה יכולה לגרום לפרויקט להיתקע לשנים רבות ואף לא לצאת אל הפועל. היעזרו לשם כך, בעוה"ד של הקבוצה וחברת ניהול ופיקוח פרויקטים בבניה.
אם עושים זאת נכון זו בהחלט שיטה טובה. חשוב שתזכרו, אתם לא לבד בקבוצה. המארגן, עוה"ד המלווה וחברת הניהול איתה התקשרתם הם 3 הגורמים שישמרו ויובילו אתכם בדרך הבטוחה עד למימוש הפרויקט.
ראו עוד אודות: חיזוק ובינוי | תמא 38 | פינוי בינוי